Bli mer synlig på nett!

Med en teknisk god løsning i bunnen er mye av jobben gjort!

Tusenvis av sider er skrevet om det litt mystiske begrepet søkemotorsoptimalisering, men om du er som folk flest, føles gjerne problemstillingene med synlighet på nett likevel komplisert. Den brutale sannheten er rett og slett slik at du blir ikke godt synlig på Google eller andre søkemotorer bare ved å ha en hjemmeside.

Hvordan fungerer egentlig søkemotorene

Vi skal på ingen måte påberope oss å ha fasiten til Googles organisering, men våger oss likevel på et forsøk på forklaring. Tenk deg at Google egentlig ser på alt innholdet på Internett som et enormt bibliotek. Internett har derimot ikke den strukturen du forventer om du går inn på et bibliotek, så Google må forsøke å skape denne. Om du går inn på det største biblioteket du kan tenke deg for å finne bøker om f.eks Norgeshistorien, hjelper det lite om bibliotekaren bare sier ”vi har ikke noe system, så du må nesten bare se deg litt rundt”...

Google bruker en haug med teknikker for å konvertere Internett til et virtuelt bibliotek, så du som bruker kan finne det du leter etter. Søkemotorene er til for den som søker etter innhold, ikke den som gjerne vil komme frem med sitt innhold.

Hjelper du Google, så hjelper de deg

I litt overført betydning kan man faktisk se slik på det. For at ditt nettsted skal komme frem på søk, må Google ha et klart bilde av hva sidene dine handler om, og hvor nyttige de forventes å være for brukeren. Hjemmesiden bør bygges opp med en del tekniske detaljer som i sum hjelper søkemotorene til å forstå best mulig hva sidene dreier seg om, samtidig som at det er med på å styre hvordan siden din konkret blir vist i et søkeresultat. Du må lokke brukeren til nettopp din side, og da betyr det naturligvis noe hva som står på søkeresultatsiden.

Det du ønsker å være synlig på må du også skrive om. Søkemotorenes arbeid for å plassere ditt nettsted i ”biblioteket” dreier seg også mye om at innholdet blir analysert. Fortunaweb gir gjerne råd til hvordan du bør tenke når du lager tekster. Vi mener derimot at ingen kan være eksperter på alt, så om du trenger en webredaktør til å bidra med tekster, vil vi gjerne sette deg i kontakt med en samarbeidspartner. Da får du den beste løsningen for gode tekster, og det tror vi blir en vinn-vinn-situasjon for både deg og oss.

Etter all sannsynlighet er du ikke alene om det innholdet du har på din side. Søkemotorene ser derfor på om noen andre nettsteder linker til ditt nettsted. Tenk på biblioteket igjen; Dersom mange refererer til eller anbefaler en spesiell bok, vil boken gjerne bli vurdert som en autoritet fremfor andre som handler om det samme. Slik er det også med ditt nettsted. Du må få andre sider til å ”anbefale” ditt nettsted ved å linke til deg. Fortunaweb hjelper deg gjerne i gang med linking til din hjemmeside.

Ta disse utfordringene seriøst, så blir du mer synlig i søkemotorene.

Les mer om responsivt design og den nye måte å designe og tilpasse websider på.